Het gehele jaar rijdt de seniorengroep op de maandag. De seniorentochten zijn ontstaan door een initiatief van oudere leden die graag wat meer met clubgenoten wilden fietsen. Inmiddels is deze groep niet meer weg te denken bij de V.W.V. Er wordt gefietst op de racefiets. De afstanden die worden gefietst liggen tussen de 80 en maximaal 120 kilometer. Het tempo is gemiddeld 25km/uur afhankelijk van de deelnemers. De toerleiders worden van te voren bekend gemaakt in het Kettingblad. Dit geldt in de zomer ook voor de te rijden afstand.

Na de zomer wordt de te rijden afstand, mee afhankelijk van de weersomstandigheden, afbebouwd. In de winter wordt dan ongeveer 50-60 kilometer gereden. Na de winter gaat de afstand weer langzaam omhoog. Als het heel slecht weer is vervalt de tocht, of wordt vervangen door een wandeling.

Een indruk van de senioreren ritten geeft deze ietwat ludieke video.
{youtube}OgMmU31Wl9s{/youtube}

1 keer per jaar organiseren de senioren een 3-daagse. De bestemming van deze tocht is de laatste jaren steeds in Duitsland, vlak over de grens, gelegen.

Het submenu van deze pagina geeft een overzicht van de toerleiders voor de komende periode.  • Wanneer :
Iedere maandagmorgen
  • Startplaats :
Parkeerterrein DVS’33      (route)
  • Tijd :
Zie agenda
  • Tempo :
Kruissnelheid 25 km/u
  • Informatie :
Jan Niewold   0341-701127    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aankondiging

Eerstvolgende clubactiviteiten

Toon complete agenda

VWV op Twitter

RT @pallmallunited: @vwvermelo mijn Canyon Ultimate is gisteren gestolen bij Strand Horst. Zou u dit willen retweeten? Dank, Jeroen van Raa…